Saturday, August 14, 2010

Нямам нито една снимка!

50% намаление на бански костюми.
Купа студен пъпеш в 10ч. в четвъртък вечер.
Отворени прозорци с мрежи против комари.
Боси крака. Вързана коса далеч от раменете.

В "дълбокото" на лятото сме. С равни сандали и бяло-синьо райе.
На открито. В градината на ресторантче с бели люлеещи се фенери. По стрийт барове на един навес разстояние от летните внезапни дъждове. Обикаляме, обикаляме, обикаляме - колкото са ни здрави сандалите обикаляме.
Раменете са открити от ръкавите. Краката са вън от крачолите. Косата е далеч от лицето.

Друго време е това лятото. "Друго време, друг свят", както пеем по пиано барове. Да го затворя някъде в нещо ми се иска. На снимка! На снимки с много синьо и светлина. С много примижали от слънцето очи. Щрак!

Нямам нито една снимка от ваканцията. Иронично, а? Забравихме фотоапарата. И ipnone-a се разби в плочките в кухнята предния ден. И тръгнахме в 6.30ч.сутринта, но никой не разбра. Бързахме и стигнахме бързо. 5 часа след София засиня вдясно от мен.

Морето. И над него - небето. И под него - морето. И слънцето прелива от едното синьо в другото. Не може да си намери място. От небето в морската плът. Топли я. Разтапя се. Насища се. Пропълзява нагоре чак на сутринта. Уморено от летни нощи. Недоспало. Пари!
5 дни се къпахме във всяка вода. 5 дни не се намазах с крем. 5 дни не носих лещи. 5 дни не облякох дрехи. Бански, оранжева хавлия и слънчеви очила. 5 вечери не си свалих краката от бара. 5 вечери вечерях през сламка. Осмукани лимони, мокри тениски, парещо гърло от солена вода. Фрапе - мохито - фрапе - мохито - фрапе - мохито! Мантра с 24-часова цикличност. 5 цели дни и 2 половинки.

Нямаше с какво да снимам. Нямам нито една снимка от тази ваканция. Няма как да ви покажа!!!

Всъщност, ако видите колко съм почерняла, ще си представите ли? :)))))

No comments:

Post a Comment

Трябва ми. Обещание.

Затварям широко отворения нощен прозорец. Не! Само секунда! Подушвам въздуха към тъмния вътрешен двор. С пълен гръден кош и стомах, ся...