Wednesday, April 14, 2010

Лекарства и Ветрове


...Лео, много ви харесвам. Вие сте моето лекарство против северния вятър.

...Семейният живот е добър, но не и съвършен. Той няма нищо общо със съвършенството, а по-скоро с търпението, компромисите и изкълчените ръце на децата. "Семейна идилия" не съществува. Човек има или семейство или идилия.

Невъзможно е да изживеем нещата, за които говорим в писмата. Не сме в състояние да се превъплатим във всички образи, плод на фантазията ни. Ще си тръгнем разочаровани от нашата първа (и последна) среща. Ще се чувстваме сякаш сме преяли с тежко ястие, което сме приготвяли месеци наред.

Ако съпругът ви беше вкъщи, какво бихте му казали "Скъпи, довечера ще се срещна с един мъж. Пишем си от една година, обикновено по цял ден. Често той е първият човек, с който говоря сутрин и последният, който ме изслушва преди лягане.
Ако нощем не мога да заспя заради северния вятър, не идвам при теб, скъпи, а пиша имейл на същия този мъж. И той ми отговаря.
Справя се доста добре със северния вятър...

Какво лошо има в това?
Нима е изневяра? Какво е изневярата? Един имейл? Един глас? Аромат? Целувка?
Смея се от щастие. Това изневяра ли е, Еми?

Данинел Глатауер

No comments:

Post a Comment

Трябва ми. Обещание.

Затварям широко отворения нощен прозорец. Не! Само секунда! Подушвам въздуха към тъмния вътрешен двор. С пълен гръден кош и стомах, ся...